Honda CB50 1980

Prijs: € 1.650 (incl. NL kenteken)

Bouwjaar: 1980
Tellerstand: 1.950

Optisch in goede gebruikte staat met patina. Het frame is opnieuw gespoten, evenals 1 zijdeksel en het achterspatbord. Er is een nieuwe (NOS) buddyseat gemonteerd. En een nieuw uit de doos een Shuh stuurkuip in passende kleur. Velgen hebben hier en daar wat vliegroest evenals de spaken. Ook de bagagedrager is optisch nog fraai maar kent enkele plekjes. Voor het mooie zouden de schokbrekers achter vervangen dienen te worden. Kosten ca. 45 per set.  

Uniek is dat er een originele K1 uitlaat in zeer goede gebruikte staat is gemonteerd (begin jaren ’70 vorige eeuw) en een tellers uit een CB50S. Deze onderdelen zijn door mij via een bevriende importeur rechtstreeks uit Japan geïmporteerd. 

Technisch in een zeer goede staat. Motorblok gereviseerd door CB50garage (Coos Matsers). Die sleutelt al jaren aan alleen Honda CB50 en kent ze van haver tot gort. Ook heeft hij een nieuwe 80cc cilinder met nieuwe zuiger en een goede gebruikte 5-bak en snellere nokkenas geplaatst. Nieuwe Keihin 20mm carburateur met passend spruitstuk, nieuwe accu, banden, olie, 12v CDI ontsteking, nieuwe ketting met tandwielen, bougie, enz.

De Honda is met ruim 1000km zorgvuldig ingereden (eerste 2 a 3 km rustig warm laten worden en alleen 102 octaan benzine gebruikt. Bij 1090 preventief olie ververst. Komt met Nederlands kenteken en is volgende 40 jaar en dus belastingvrij.

Heeft maar 1.95 km gelopen na revisie.