ZOEKOPDRACHT

Op zoek naar een motor

Zoeken begint bij onderling vertrouwen en een duidelijke vastgelegde en haalbare zoekopdracht. Klikt het met elkaar en wat wordt precies gezocht en tegen welke maximale prijs en voor hoelang? Het prettigst is dit in een goed gesprek met elkaar te bepraten. Als de wederzijdse klik er is en de zoekopdracht is duidelijk en haalbaar dan kan dat vastgelegd worden en kan ik aan de slag.

Zoeken betekent dagelijks minimaal 1 per dag alle bekende binnenlandse en buitenlandse websites afstruinen naar het juiste model in de gewenste staat met passende kilometerstand en uiteraard de goede prijs. Bij een vondst volgt overleg per mail en/of via whatsapp om eventueel snel te kunnen gaan (onder)handelen.

Tarief

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de zoekopdracht hanteer ik 2 vaste tarieven.

Voor een goed te vinden recente of klassieke motor geldt een tarief van € 125,- voor de duur van 3 maanden. Bij een mogelijk eventuele verlenging voor een periode van 3 maanden geldt een gereduceerd tarief van € 100,-

Voor een bijzonder model recent of klassieke motor geldt een tarief van € 250,- voor de duur van 6 maanden. Dit vanwege de ervaring dat zo’n zoektocht langer duurt. Bij een eventuele verlenging met 6 maanden geldt een gereduceerd tarief van € 200,-

Voorbeelden om het duidelijk te maken:
Denk bij een goed te vinden model aan een gangbaar model Honda CBR 600 in de bekende jaargangen. Of aan een Yamaha XJ6n/s met ABS vanaf 2009.

Denk bij een bijzonder model aan een Honda CB 1100R in RB, RC of RD uitvoering (1980 – 1984) in optisch fraaie en originele staat met een acceptabele tellerstand en een marktconforme prijs. Dat is zoeken naar die ene speld in de hooiberg. Die motor staat ergens en komt een keer te koop maar wanneer en waar dat kost nu eenmaal tijd.

Kopen

Als de juiste motor gevonden zijn er 2 mogelijkheden. Ik verzorg de onderhandelingen en aankoop van de motor voor u. Dat inkopen ben ik immers gewend. Waarbij uiteraard de door u gehanteerde grenzen leidend zijn. En waarbij zonodig er meermalen in het proces kort onderling wordt afgestemd. Het gaat tenslotte om uw toekomstige motorfiets! Daarvoor reken ik een vast tarief van € 150. Ik koop overigens altijd onder voorbehoud van het zien van de motor. De ervaring leert helaas dat fotoshoppen vele liefhebbers kent..

Of u regelt de aankoop verder zelf met de verkoper. Daarbij zijn de door de verkoper verstrekte gegevens leidend. Ik kan dan immers niet de motorfiets gaan bekijken. Dat risico ligt dan bij u.

Het is aan u als klant.

Transport

Het is gelukt. U heeft de motorfiets gevonden en ik heb deze voor u aangekocht. Gefeliciteerd!
Nu moet de motor nog naar het door u gewenste adres toe. Dat kan u eigen woonadres, een motorzaak, een specialist of indien afgesproken tijdelijk bij mij zijn.

Dat kan ik dan direct voor u verzorgen. Ik ben er dan toch en kan de motor gelijk meenemen.
Ik heb al veel motoren uit Duitsland en België opgehaald en naar het gewenste adres afgeleverd.

U loopt tijdens het transport geen financiële risico’s. Die zijn via mijn op maat gemaakte transportverzekering afgedekt.

De kosten voor transport zijn € 100,- vast per rit en 0,19 cent per kilometer. Indien de reisafstand totaal meer dan 8-9 uur bedraagt is het mogelijk dat er een overnachting a € 75,- bij komt. Dit in onderling overleg. Uiteraard bent u welkom om samen de motor te gaan kopen en op te halen. Graag zelfs.

Overzicht tarieven

Zoekopdracht moeilijkheidsgraad #1: 3 maanden – € 125,-
#1 verlenging: 3 maanden – € 100,-

Zoekopdracht moeilijkheidsgraad #2: 6 maanden – € 250,-
#2 verlenging: 6 maanden – € 200,-

Kopen / onderhandeling: € 150,-
Transport:
 € 100,- per rit + 0,19 cent per kilometer
Indien de reisafstand totaal meer dan 8-9 uur bedraagt is het mogelijk dat er nog een overnachting a € 75,- bij komt.

RDW keuring en kenteken aanvraag: samen € 250,-
Rijklaar maken / Restauratie / Begeleiding: in overleg

Op zoek naar een specifieke droom klassieker maar nog niet geslaagd?

Ik help u graag!

Contact

Lustgraaf Motoren – Hasselt (NL)

tel:               06 24 652 392
mail:           info@klassiekemotoren-lm.nl

© Copyright 2018 – Lustgraaf Motoren